Wij zoeken volgers

We creëren een brug tussen on- en offline winkelen. Retailers kunnen hun offline winkel online weergeven en consumenten krijgen tijdens het winkelen een goed overzicht van wat de stad te bieden heeft. Tijdens het onderzoek naar de Rotterdamse consument, en met name naar functionele shoppers en fun shoppers, is het onderzoeksteam veel te weten gekomen over de pijnpunten van mensen tijdens het winkelen. Op de hoogte blijven?

ShoppingGuide
Leon van Dam, Jack van Krimpen, Luuk Schipper, Pepijn Steijger
3e jaars Small Business & Retail Management
Shopping guide

Tijdens het onderzoek naar de Rotterdamse consument, en met name naar functionele shoppers en fun shoppers, is het onderzoeksteam veel te weten gekomen over de pijnpunten van mensen tijdens het winkelen. Zaken die veel terugkomen in het onderzoek zijn:

• Voortdurende behoefte aan overzicht van wat de stad te bieden heeft, tijdens maar ook voorafgaand aan het winkelen;
• Drang om artikelen te vergelijken, met name tijdens het winkelen en op het gebied van prijs en kwaliteit;
• Angst om het verkeerde te kopen, wat resulteert in een behoefte tijdens het winkelen en de wil om de mening van mensen van buitenaf te vragen, binnen de cirkel van familie, vrienden en kennissen.

Met deze informatie is ShoppingGuide hard aan de slag gegaan om een aantal waardeproposities op te stellen. Een ervan moet uiteindelijk de retail nieuw leven inblazen. Hoe we dat gaan doen, vertellen tzt ook in deze rubriek.